9. turnaj Pinkálisti Tour - reportáž

29.11.2012 21:09

S velkým zpožděním, ale přece... vám přinášíme reportáž z 9. turnaje úspěšné série Pinkálisti Tour 2012. Turnaj se za podpory firem BABOLAT a MATCHPOINT konal opět na hale Stříbrníky v Ústí nad Labem, kde bylo za účasti 30 hráčů odehráno téměř 70 badmintonových zápasů. Hráči soupeřili ve třech párových disciplínách - pánské, dámské a smíšené čtyřhře.

Ceny do turnaje od firmy BABOLAT a MATCHPOINT

V dámské čtyřhře se prezentovalo 6 párů, které se utkaly každý s každým v rámci jedné skupiny. Celkovými vítězkami turnaje se stal pražský pár z týmu STS Chvojkovice Brod, a to Petra Popelková s Luckou Kloudovou. Tento pár ztratil v turnaji pouze 2 sety. Druhé místo pro sebe vybojovaly Lenka Fišerová s Adélou Hruškouvou z Teplic, které tak potvrdily svojí dobrou formu z předchozích turnajů. Třetí místo pro sebe získaly Dana Kubecová s Darinou Pácovou, které se na turnaji Pinkálisti Tour objevily poprvé.

Vítězky dámské čtyřhry - Lucka Kloudová a Petra Popelková

Medailistky - dámská čtyřhra

 

Pánská čtyřhra čítala o 3 páry více jak dámská, celkem tedy 9 párů. Ty byly rozděleny do dvou skupin (po 4 a po 5). Do bojů o medaile postoupily z každé skupiny dva páry. Vyřazené týmy hráli ve skupině o umístění. Roli mírných favoritů ve skupině 1 potvrdil Pavel Vorlíček s Viktorem Fančalem, kteří postoupili do semifinále z prvního místa. Druhé místo ve skupině 1 obsadil Lubor Popelka s Béďou Benešem. Skupinu 2 ovládli tepličtí Tomáš Sýkora s Rendou Fišerem a postup ze druhé místa si zajistli Břéťa Krček s Jardou Masopustem. Ti pak v semifinále nestačili na Vorlíčka s Fančalem a podlehli 1:2 na sety. Druhé semifinále bylo rovněž velmi dramatické a těsným vítězstvím o 2 body si postup do finále zajistili Popelka s Benešem. Ve finálovém souboji se právě této dvojici podařilo oplatit Vorlíčkovi s Fančalem prohru a získali tak pro sebe premiérové vítězství v této kategorii. V zápase o 3. místo pak trochu překvapivě přehrál Krček s Masopustem Fišera se Sýkorou a mohli tak rovněž slavit svoje premiérové medaile s Pinkálisti Tour. Skupinu o umístění pak výhráli Herink s Veselým, čimž si zajistili celkově 5. místo. Další pořadí bylo následující. Polishchuk s Křížem 6. místo, ti tak navázali na 5. místo z předchozího turnaje. 7. místo si připsali Hájek s Vavřičkou, osmé pak Fanta s Krečem. Poslední místo obsadili Vitko s Paurem.

Vítězové pánské čtyřhry - Popelka s Benešem

Medailisti - pánská čtyřhra

 

Nejpočetněji obsazenou disciplínou byla opět smíšená čtyřhra. 11 párů bylo rozděleno do dvou skupin (po 5 a po 6). Z každé skupiny postupovaly 4 páry do čtvrfinále. Skupinu 1 ovládli stále se lepšící Popelka s Popelkovou, kteří přehráli ve vzájemném zápase druhé v pořadí a domací favority zároveň, a to Vorlíčka s Pilařovou jasně 2:0 na sety. Třetí místo obsadili Fišer s Hruškovou z Teplic a poslední postupovou příčku pak Masopust s Hovorkovou. Skupina 2 byla rovněž velmi vyrovnaná. Fančal s Pácovou dali všem jasně najevo, kdo bude bojovat o medaile a skupinu vyhráli s jasným skóre 5:0 na zápasy a 10:0 na sety. Druhé postupové místo si pak pohlídali Beneš s Kloudovou. Tradiční uchazeči o medaile Sýkora s Fišerovou se rozjížděli pomaleji, ale nakonec to na postup stačilo, a to ze třetího místa. 4. místo si pak trochu překvapivě vybojovali Polishchuk s Kubecovou. Po základních skupinách přišlo na řadu čtvrfinále, ve kterém dominovali pražské týmy, které si zajistili postup. V posledním souboji pak poprvé porazili Sýkora s Fišerovou Vorlíčka s Pilařovou 2:1 na sety a zajistili si tak postup do bojů o medaile. Domácím hráčům se tak rozplynul sen o další medaili s turnajů Pinkálisti Tour. V prvním semifinále si poradili Popelkovi s Benešem a Kloudovou a vybojovali si tak postup do finále. Druhé semifinále bylo v režii Fančala s Pácovou, kteří přehráli Sýkoru s Fišerovou. V souboji o 3. místo již nenašel Beneš s Kloudovou potřebný klid a přenechali bronzovou medaili teplickému páru Sýkora - Fišerová. Finále mixu pak bylo vyvrcholením celého turnaje. Z vítězství se po velkém boji nakonec radovali Popelkovi, kteří tak získali své druhé vítězství na Pinkálisti Tour.

Medailisti - smíšená čtyřhra

 

Nejúspěšnějšími účastníky 9. turnaje Pinkálisti Tour se tak stali Popelkovi, kteří si odváží dvě zlaté medaile a spoustu ručníků od firmy BABOLAT! :)

Na závěr bychom rádi poděkovali všem účastníkům tohoto turnaje za předvedné výkony a skvělou a přátelskou atmosféru!!! :) Poděkování taky patří partnérům turnaje, firmám Babolat a Matchpoint!!!

Budeme se na vás příště opět těšit!!! ;)

Fotogalerie z turnaje od Pinkálistů

Reportáž na stránkách "badminton mix tour" od Lubora Popelky

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem