Pinkálisté opanovali souboj družstev

24.10.2012 16:25

V neděli 21. října se v badmintonové hale v Krásném Březně uskutečnil dlouho očekávany souboj družstev, ve kterém se představily týmy Pinkálistů, I-Dolls a B-Teamu. Všechny tyto týmy působí v Ústí nad Labem.

Na palubovce krásnobřezenské haly se představily týmy v těchto sestavách:

Pinkálisti Ústí nad Labem

Soupiska:

1. Vorlíček Pavel - vedoucí týmu

2. Pilařová Jana - kapitánka týmu

3. Audy Vláďa

4. Mareček Jindra

5. Juránek Pavel

6. Kreč Jiří

7. Polishchuk Andrej

8. Marečková Klára

9. Kříž Tomáš

10. Provazníková Pavlína

 

B-TEAM Ústí nad Labem

Soupiska:

1. Krček Břetislav - vedoucí a kapitán týmu

2. Franz Honza

3. Švejda Martin

4. Zahradník Radek

5. Chochol Libor

6. Rumánková Šárka

7. Šrejberová Míša

8. Pixová Eliška

9. Hůdová Mája

 

I-Dolls

Soupiska:

1. Hájek Ondra - vedoucí týmu

2. Kostka Tomáš

3. Fišer Renda

4. Ježek Míra

5. Taške Michal

6. Masopust Jarda

7. Trubačová Táňa

8. Hovorková Štěpánka

9. Fišerová Lenka

Všechny týmy nakonec počítaly určtié absence. V řadách Pinkálistů se kvůli nemoci nemohli nakonec představit Jirka "psycholog" Kreč a Vláďa "Das Auto" Audy :). B-Teamu naopak citelně chyběla Míša Šrejberová. O absencích v řadách I-Dolls nemáme bližší informace.

 

Každý z týmů sehrál dvě klání, která obsahovala vždy 7 zápasů - smíšenou čtyřhru, první pánskou čtyřhru, druhou pánskou čtyřhru, dámskou čtyřhru, první pánský singl, druhý pánský singl a dámský singl.

Vítězné družstvo Pinkálistů v nových dresech od firmy Babolat

spodní řada zleva: Andrej, Pavel V., Jindra

horní řada zleva: Jana, Tomáš, Klára, Pavel J.

S nástrahami tohoto turnaje si nejlépe poradili Pinkálisté Ústí nad Labem pod vedením Pavla Vorlíčka, kteří vyhráli všech 8 párových disciiplín, čímž si zajistili v obou zápasech vítězství. (K vítězství v utkání týmu stačí získat 4 body ze 7. Pozn. redakce.)

Druhé místo patří díky vítězství nad B-Teamem hráčům I-Dolls, pod vedení Ondry Hájka. I-Dolls potrvdili svou kvalitu zejména v singlových disciplínách, ve kterých získali 6 bodů z šesti možných.

Třetí místo v tomto unikátním turnaji obsadili hráči B-Teamu, který pod vedením Břéti Krčka utrpěl v obou zápasech tvrdý debakl 1:6, když jediné body získali Eliška Pixová v souboji s Klárou Marečkovou z řad Pinkálistů a dvojice Břéťa Krček a Honza Franz v pánském deblu proti dvojici Hájek / Taške z I-Dolls. Po červnovém vítězném zápase proti I-Dolls tak spadl B-Team na samé dno.

 

Pojďme se nyní podívat, jak se dařilo Pinkálistům v jednotlivých zápasech. V zápase proti B-Teamu začala vítězné tažení dvojice ve smíšené čtyřhře Vorlíček / Pilařová, která vyprovodila evidentně nervózní dvojici Krček / Hůdová ve velkém stylu, a to jasně dvakrát 21:8. V podobném duchu se neslo i další utkání v tomto souboji, kdy na sebe narazili páry ve druhé pánské čtyřhře, a to Polishchuk / Kříž za Pinkálisty a Švejda / Chochol za B-Team. Utkání mělo jasný průběh a výsledek 21:10 a 21:9 je toho jasným důkazem.

Andrej s Tomášem

O poznání dramatičtější bitvu přinesla dámská čtyřhra, ve které se nakonec podařilo dvojici Pinkálistek Pilařová / Marečková, získat pro svůj tým třetí bod, když porazili zástupkyně B-Teamu 2:1 na sety po průběhu 21:18, 15:21 a 21:10. Čtvrté a poslední utkání párových disciplín v tomto souboji přineslo zpočátku nečekaný vývoj, když vysoce favorizovaná dvojice Pinkálistů Juránek / Mareček ztratila v souboji proti Krčkovi s Franzem první set v poměru 17:21. Pravděpodobně i tento nečekaný vývoj první sady probudil dvojici Juránek / Mareček z podzimního spánku, a ti pak ve zbývajících dvou setech uštědřili svým protivníkům drtivou lekci a vyhráli 2:1 na sety, přičemž poslední dvě sady skončili jasně v jejich prospěch, a to 21:10 a 21:9.

Pavle s Jindrou

Jak je již tradicí v souboji těchto týmů, singlové disciplíny přinesly napínavou podívanou. Nejprve Jindra Mareček (Pinkálisti) udolal 2:1 na sety Radka Zahradníka (19:21, 21:16, 21:16). Poté Klára Marečková podlehla stejným poměrem Elišce Pixové, tedy také1:2 na sety (18:21, 21:17 a 13:21). Posledním utkáním tohoto souboje byla napínavá bitva týmových jedniček, ve které nakonec slavil, po velkém boji, vítězství Pavel Vorlíček nad Honzou Franzem opět 2:1 na sety (21:18, 23:25, 21:18). Tímto zápasem byl tento souboj uzavřen jednoznačným vítězstvím Pinkálistů nad B-Teamem v poměru 6:1.

Pavel v zápase s Honzou Franzem

Zápis z utkání družstev - Pink vs B-Team - 21.10

 

V zápase proti I-Dolls se opět prosadila osvědčená dvojice Vorlíček / Pilařová, která opět vyhrála svůj zápas, tentokrát však po velkém boji, když porazila dvojici Masopust / Hovorková 2:0 na sety, po těsném průběhu 21:19 a 28:26. Druhý bod do týmové "kasy" Pinkálistů pak přidala ve velkém stylu hrající dvojka Polishchuk / Kříž, která opět smetla svého soupeře z řád I-Dolls Fišer / Taške podobně, jako před tím zástupce B-Teamu, opět 2:0, po setech 21:10 a 21:10. V obou zápasech tak Polishchuk s Křížem vybojovali pro svůj tým 2 body s impozatním skóre 4:0 na sety a 84:39!!! Pohodu Pinkálistů v párových disciplínách dokládá další zápas, tentokrát v dámské čtyřhře, kdy si Pilařová s Marečkovou poradily s Hovorkovou s Fišerovou 2:0 na sety (21:17 a 21:16).

Jana s Klárou v dámské čtyřhře

Čtvtý a rozhodujíc bod se pak čekal od skvělých bijců Marečka s Juránkem, kteří toto očekávání naplnili a porazili Kostku s Masopustem rovněž 2:0 na sety (21:12 a 22:20). Po čtyřech disciplínách tak bylo již rozhodnuto a bylo rovněž jasné, kdo se stal vítězem tohoto turnaje. Singlové disciplíny proti I-Dolls se tak dohrávali vlastně jenom pro pořádek.

Jindra hraje proti Tomáši Kostkovi

Nejprve prohrál Jindra Mareček po boji s Tomášem Kostkou 1:2 (16:21, 21:18, 9:21), poté rovněž po velkém boji podlehla Klára Marečková Lence Fišerové 1:2 na sety (22:20, 12:21, 18:21).

Klára bojuje o body v singlu

V posledním zápase týmových jedniček pak nedal Ondra Hájek žádnou šanci vyčerpanému Pavlu Vorlíčkovi a sestřelil ho z kurut jasně 2:0 (21:13 a 21:11). I-Dolls se tak podařilo zkorigovat nepříznivé skóre z 0:4 na přijatelných 3:4.

Zápis z utkání družstev - Pink vs I-Dolls - 21.10.

V posledním utání, které rozhodlo o tom, kdo získá druhé místo se utkaly týmy I-Dolls a B-Teamu. Jak jsem již avizovali, toto utkání vyhráli I-Dolls jasně 6:1.

Zápis z utkání družstev - I-Dolls vs B-Team - 21.10.

Fotogalerie z turnaje

Hodnocení zástupců jednotlivých týmů:

Břetislav Krček (B-Team):

Při plánované absenci naší nejlepší hráčky, byly naše šance na vítězství v obou zápasech spíše jen teoretické. Tomu jsme přizpůsobilii nasazení do zápasů.

Jako jednička do singlů nastoupil Honza Franz, který předvedl výborný výkon hlavně proti Pavlu Vorlíčkovi a dokázal, že se ústecké špičce zase o kousek přiblížil. Věřím, že už to nebude dlouho trvat a budeme získávat body i z prvních singlů.

Na druhý mužský singl nastoupili Radek Zahradník (proti Pinkálistům) a Martin Švejda (proti Idolls). Oba naši hráči bojovali do posledního dechu a prohráli až ve třetích setech.

Do ženského singlu nastoupila nová posila B-TEAMu Eliška Pixová, která předvedla skvělý výkon a získala pro nás jediný bod proti Pinkálistům.
Děkujeme! :)

V párových disciplínách jsme tradičně slabší, než Pinkálisté a tentrokrát jsme se neprosadili ani proti Idolls.

Do obou mixů jsem nastoupil po boku Máji Hůdové. V případě prvního zápasu s Pinkálisty jsme předvedli mizerný výkon a zaslouženě prohráli vysokým rozdílem. V druhém zápase to bylo už lepší, ale v koncovkách obou setů byli lepší soupeři, a tak jsme nezískali ani bod.

Ženská čtyřhra byla příjemným překvapením. Nově sestavený pár Mája Hůdova + Eliška Pixová hlavně proti Pinkálistkám předvedly pěkný výkon a prohrály až ve třetím setu.

Do druhých čtyřher nastoupili po boku Libora Chochola oba naši singlisté Martin a Radek. Vzhledem k tomu, že čtyřhry netrénujeme,
nečekali jsme naši převahu proti zkušeným hráčům u obou soupeřů. Alespoň nasazení máme vždy maximální.

Do první čtyřhry jsem šel do boje s Honzou Franzem. Proti Idolls jsme vyhráli poměrně bez problémů. S Pinkálisty jsme urvali první set, ale poté naši soupeři zabrali na plné obrátky a přehráli nás.

Gratuluji oběma soupeřům k vítězství a těším se na další souboje.
 

Pavel Vorlíček (Pinkálisti):

Dnešní souboj družstev musím a chci hodnotit kladně. Všichni hráči předvedli výborné výkony. Našim cílem bylo získat body hlavně v párových disciplínách, a toto jsme splnili na 100%. Věděli jsme, že pro vývoj obou zápasů bude rozhodující vyhrát hlavně dámskou čtyřhru, což se nám konečně podařilo a naštěstí v obou zápasech. Proti B-Teamu jsem si věřili na víc než 4 body, což se také potvrdilo. Se ziskem 6 bodů jsme velmi spokojeni. Zejména oslabení způsobené absenci Míši Šrejberové bylo pro B-Team dost zásadní. Naopak I-Dolls měli opět velmi silné individuality, ale bylo vidět, že v párových disciplínách jim chybí herní praxe. Příjemným překvapením bylo zejména vystoupení dvojice Masopust - Hovorková, která nás velmi potrápila.

Ještě bych chtěl poděkovat všem hráčům, a to i těm, kteří z různých důvodů nemohli nastoupit, přesto přišli svoje spoluhráče podpořit. Díky!!!

Na závěr bych rád uvedl, že po všech obviněních a nařčeních, která provázela připravy tohoto zápasu se nám podařilo zvítězit a ukázat všem, že týmový duch a pracovitost může nahradit i sílu individualit! Díky Pinkálisti!

 

Ondřej Hájek (no Idolls):

V podstatě veškeré slova co k tomu mám již napsal Pavel: I-Dolls potrvdili svou kvalitu zejména v singlových disciplínách, ve kterých získali 6 bodů z šesti možných. Já bych k tomu dodal jen to, že v párových disciplínách se projevilo to, že spolu netrénujeme, abychom se sehráli.

 

Rádi bychom se omluvili týmu no Idolls, za špatně uvedený název týmu. Od příště již tento nedostatek odstraníme. (pozn. redakce).

 

 



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem