Vánoční turnaj a Sotx Masters 2012

29.11.2012 21:58

Badmintonové gripy ještě neuschly a už je tu další turnaj!!! :) Tentokrát již tradiční "Vánoční turnaj", který pořádá badmintonový oddíl TJ Chemička Ústí nad Labem. Souběžně s tímto turnajem se bude hrát SOTX MASTERS 2012.

Podrobnosti o turnajích najdete na stránkách www.ebadminton.cz

Vánoční turnaj se tentokrát uskuteční bez TOP hráčů, kteří budou bohužel ve stejnou dobu nastupovat ve finále Sotx Tour 2012, a to ve finále MASTERS 2012. Vánoční turnaj se bude hrát opět tradičním způsobem, tedy švýcarským systémem na 6 či 7 kol, podle počtu přihlášených hráčů. Mezi hlavní favority Vánočního turnaje se řadí vítěz z ročníku 2010, a to Míra Oros. Finále Sotx Tour 2012, zvaný Masters, se bude hrát na dvě skupiny po 4 hráčích s následnými boji o medaile a pořadí.

Podívejme se trochu do nedávné historie obou turnajů. Vánoční turnaj v roce 2011 vyhrál nepřemožitelný Patrik Vrabec, který na kurtu doslova dominoval. Druhé místo si vybojoval rovněž famózní Leoš Knapp, který se tentokrát představí v Sotx Masters 2012, podobně jako z loňska třetí Pavel Vorlíček. Ani jeden z medailistů z roku 2011 tak nebude bojovat v letošním ročníku Vánočního turnaje. Stejná situace je i u z loňska 4. Ondry Hájka, který rovněž nastoupí v Masters. Mezi favority letošního Vánočního turnaje se tak vedle Míry Orose řadí Petr Pilař (loni 5.) či Leoš Holman (loni 9.).

Hned 4 hráči navázují na loňskou účast v Masters i letošní účastí v tomto finále Sotx Tour 2012. Jedná se o Ondru Hájka, Pavla Vorlíčka, Míru Nováka a Tomáše Kostku (ten nakonec v letošním Masters pro nemoc nenastoupí). Tyto čtyři mohykány pro letošní ročník doplní již zmínění Leoš Knapp, Jaro Jakubčin, Břéťa Krček, Martin Krejzl a Honza Franz (náhradník za Tomáše Kostku). První v pořadí jako náhradník za Tomáše Kostku byl Petr Pilař, ten se však své účasti v Masters vzdal a nastoupí ve Vánočním turnaji.

Karty jsou tedy rozdány. Leoš Knapp se pokusí završit své skvělé vystoupení v letošním ročníku Sotx Tour 2012 celkovým vítězstvím. Velké ambice má rovněž Ondřej Hájek, který se dlouhodobě vykazuje skvělou formou. Svatoňovická dvojice Jaro Jakubčin a Martin Krejzl mají rovněž medailové ambice. Pinkálista Pavel Vorlíček, který již dlouho dobu patří do ústecké špičky bude chtít rovněž navázat na svá umístění na Vánočním turnaji a Sotx Masters z let minulých. (2010 - 2. místo, 2011 - 3. místo, Sotx Masters 2011 - 3. místo). Velkou neznámou zůstavají ambice Míry Nováka, který dokáže hodně potrápit velké favority těchto turnajů. Velkou zkušeností je pak Sotx Masters pro nově nastupujíc generaci hráčů, a to Břéťu Krčka a Honzu Franze, kteří pomalu, ale jistě dotahují ústeckou špičku a pomalu získavají skalpy jednotlivých hráčů.

Sotx Masters 2012 bude velkým vyvrcholením první poloviny letošní sezóny badmintonu neregistrovaných. Vánoční turnaj, ačkoliv bude ochuzen o velká jména, bude rovněž patřit k vrcholům letošního roku.

Všem nerozhodným hráčům sdělujeme, že je stále možné se do Vánočního turnaje přihlásit. Bližší informace naleznete na stránkách www.ebadminton.cz

Za redakci www.pinkálisti.cz přejeme všem hráčům super zábavu a ostantím pěknou podívanou! ;)

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem